Színes zöldség tál
Hétvégén vendégek voltak nálunk, készítettem főtt ételeket, süteményt, és persze sok nyers finomságot. A legérdekesebb, legszebb, legfinomabb és a legegyszerűbb étel ez a színes zöldség tál volt. Mindenevő vendégeim is megkóstolták, és meglepődtek rajta, hogy mennyire finom. Kérdezték is, mi van benne 🙂
Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta kockára vágva,
1 nagyobb cékla kockára vágva,
1 savanyú alma kockára vágva,
2 szál sárgarépa kockára vágva,
1 kiskanál őrölt kömény (elhagyható)
pár levélke petrezselyem
kis fej saláta a tálaláshoz
A zöldségeket szépen sorban beletesszük az aprítógépbe, és morzsányi finomságúra aprítjuk. A sorrendet a színek határozzák meg, először a világos, majd a legsötétebb színű zöldség következik, találd ki miért! Az almát a céklával együtt kell aprítani!
Saláta levelekkel kibélelünk egy nagyobb tálat, és a különböző színű zöldségekből egy bögre segítségével kis kupacokat formázunk, sorban egymás mellett. A tál közepére a saláta szívét, vagy más színes zöldfélét tehetünk (brokkoli, paradicsom, retek, stb)
Hihetetlen, hogy csak úgy magában a répa, káposzta, cékla+alma milyen finom tud lenni. Itt a lényeg a szokatlan forma, a szemcsés állag, ami még a gyerekek figyelmét is felkeltette!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: