Narancsos vöröskáposzta:
(by Rita)
– fél kg vörös káposzta
– 3-4 darab narancs
– frissen facsart narancslé
– fél evőkanál olívaolaj
– egy evőkanál szezámmag
– citrom
A káposztát lereszeljük, a narancsot apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük. Narancslevet és egy kis citromlevet és olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk szezámmaggal, összekeverjük és kész is. 🙂
Ezt a tálat nem sikerült sem megkóstolnom, sem szépen fényképeznem a találkozón, ezért ma elkészítettem itthon. Kicsit kevesebb káposztához használtam, 3 narancsot, és remek lett. Igen, az én salátámban a narancsok nem lettek valami apró darabok. Krékerrel ezt ebédeltem, alig bírtam abbahagyni. Nézzétek meg ezeket az élénk színeket! Az íze ugyanígy feldob!
Amíg itt a szezonja a káposztának, ezt ki kell próbálnod!
Mónika, örülök, egészségedre!Jó kis téli saláta, én is nagyon szeretem. Legújabban mazsolát is teszek bele, úgy még finomabb!
tegnap találtam meg a receptet véletlen ( már ha olyan van)….és véletlenül:) pont volt egy kis fej vörös káposzta a hűtőben:)nagyon finom és egyszerű:)
En is nagyon szeretem ezt a salatat! Probaljatok ki, hogy egy kis reszelt ceklat is kevertek bele. Szuper!
Szerintem is fantasztikusan finom.
A találkozó óta én minden másnap készítek ilyen salátát 🙂