A hűtőszekrényben már várta egy ideje a nyers olajbogyó, hogy kitaláljak valamit, és végre felhasználjam. Először pástétomot készítettem belőle, a hozzávalók mennyisége nem pontos, mivel folyton ízlelgettem, próbálgattam.
Hozzávalók:
2 csésze olajos mag (kendermag, mandula, napraforgómag tetszés szerinti arányban)
1 csésze nyers fekete olajbogyó
1 csésze aszalt paradicsom beáztatva
1/2 fej lilahagyma
Petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 kanál csíráztatott hajdina
A hozzávalókat aprítógépben masszává keverjük.
Intenzív mediterrán íze lett, szerintem kicsit sós. Az olajbogyó és a szárított paradicsom is sós, legközelebb a paradicsomot jobban ki kell áztatni.
A magokat körülbelül egyenlő arányban tettem bele, de alapvetően ez nem változtat az ízén.
Annyira tömény volt, hogy ezt a mennyiséget nem tudtam 2 napig sem megenni. A maradékot megaszaltam…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: