Gitta nyersétel blogja

Marinált-aszalt lilahagyma

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy lehet a hagymát aszalni? De ha ezt a receptet kipróbálod, a hagymának egy teljesen új ízvilágát fogod megismerni. Elveszíti ugyan a ropogós frissességét, de cserébe ad valami különlegeset, próbáld ki!


Fogyaszthatod csak úgy magában, vagy krékerre, pizzára feltétként.

Hozzávalók:
3-4 fej hagyma (lilahagyma)
1 kanál szójaszósz
1 kanál méz (vagy valamilyen szirup)

A hagymát csíkokra vágod, és jól összekevered a szójás-mézes kencével. Lehetőleg kézzel, szinte bele kell masszírozni, hogy mindenhol átjárja. Aszalógépben 5-6 órát kell szárítani, időnként átforgatni, hogy mindenhol érje a levegő.


Uborkával, paradicsommal, vagy valamilyen más lédús zöldséggel együtt ízbomba!


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Izabella! aszalógép nélkül is működik a dolog, ha van légkeveréses villanysütőd. A ventillátor nagyon fontos, mert nem elég a megfelelő hőmérséklet, gondoskodni kell a szellőzésről is, hogy a pára el tudjon távozni. Máskülönben nem aszalódik, hanem párolódik, és akkor teljesen más lesz az íze, állaga. A sütő ajtaját kicsit nyitva kell hagyni, és a legalacsonyabb fokozatra kell állítani. Még sosem próbáltam, de ajánlom a radiátor+ventillátor párosítást…

  2. napmátka says:

    Milyen nagyszerű ötlet!Kipróbálom, minden összetevője bejön nekem…

  3. Izabella says:

    Szia!Nagyon tetszik a recept, de nincs aszalógépem. Nem tudod véletlenül, hogy sütőben kivitelezhető-e?Bello


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!