Gitta nyersétel blogja

Lasagne - Urbán Valitól

Tegnap nyersétel mesterkurzus volt Urbán Valinál. Nyers lasagne-t készítettük:


Négyféle tölteléke volt, egy “húsos” magokból, egy sajtos, egy paradicsomos, és egy pestós. Ezen a képen jobban látszanak a rétegek:


A lasagne tésztája pedig vékonyra szeletelt cukkíni volt. A legfelső rétegre marinált spenót leveleket is tettünk, a tetejére pedig szép, vörös káposzta csírát:


Sárga lemnagos krékerrel fogyasztottuk:

A következő alkalommal, július 4-én élő kalácsot fog Vali készíteni, részletek itt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Én is kedvet kaptam a nyers-lasagne-hoz, én asszem ezt a receptet fogom kipróbálni, a leírás alapján Valié is hasonló lehet:http://therawchefblog.com/lasagne-recipe

  2. Gitta says:

    Hát rajta!A hétvégén pizzát fogok csinálni, én sem bírom ki. Egyébként ha bármilyen általad már kipróbált, és szeretett szószt vagy sajtot teszel cukkíni szeletek közé, már készen is van a saját lasagne-d ! Fokhagymás spenót szósz, vagy hajdinából készült kolbászkrém!

  3. Egyszer ki kell mostmár próbálnom valami ilyet! :))

  4. Gitta says:

    Ízben is hasonló, a magokból készült “húsos” töltelék, és a sajt is hasonlít sült-főtt eredetijére. Az ízesítés is olaszos, bazsalikom, kakukkfű. A paradicsom szósz pedig teljesen olyan, mint a főtt paradicsomos réteg. Ezt az ételt nem hétköznapra, hanem ünnepi asztalra tudom elképzelni. Ha ezzel fogadjuk mindenevő barátainkat, biztos a siker!

  5. Ízben emlékeztetnek ezek az ételek az eredeti alapra, vagy csak küllemben, és névben? Nagyon-nagyon guszták! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!