Gitta nyersétel blogja

Káposztasaláta 3 változatban


Kriszti, a szeptemberi potluck házigazdája készítette ezt a csodás salátát. Három változatban készült, nekem a paradicsomos ízlett a legjobban. Jönnek a hidegebb idők, egyre több káposztás meg répás ételt fogok enni én is… és ez a recept most nagyon jól jött. Elkészítesz egy alapot, és az ízesítéssel háromféle ételt kapsz! Köszönjük Kriszti!

Hippokratész Egészségvédő Intézet (USA, Florida) káposztasalátája
(szerintem ez már Kriszti salátája)

3 csésze káposzta,
2 csésze sárgarépa,
½ csésze áztatott dió,
½ vöröshagyma,
1 teáskanál citromlé,
2 evőkanál szójaszósz,
1 csésze friss bazsalikom,
2 evőkanál olivaolaj ,
bors, pici só

A hozzávalókat felaprítjuk és egyszerűen összekeverjük.

Változatok:
1. Apróra vágott paradicsomot és pici római köményt keverünk hozzá.
(ez egy fűszeresebb izt ad)

2. Apróra vágott almát és pici római köményt keverünk hozzá.
(ez egy édesebb ízt ad)


Íme a paradicsomos változat! Próbáljátok ki ti is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!