Ezt a receptet Kriszti küldte el nekem, ezzel készült a mai potluck-ra, de sajnos közbejött valami, és mégsem tudnak jönni. Ennek ellenére elkészítette és lefotózta hogy megossza velünk.
Hozzávalók:
1 csésze sütőtök,
1 alma,
3 szál zeller,
1 tk curry,
1 ek mizó vagy vegamix,
só,
2 csésze kókusztej vagy víz
(én fele-fele arányban tettem bele, mert a kókusztej elég zsíros, de ad egy érdekes ízharmóniát a levesnek ezért érdemes beletenni)
(forrás: Joan van Rooigen: Napeledel c. könyv)
Az alkotó részeket összeturmixolom és kész is a leves.
Nekem kicsit kevés intenzitású volt az alaprecept alapján a leves íze, ezért Gitta csoda “aszalt hagymáját” tettem rá és néhány nyers szeletelt tökkel díszítettem.
Így már nagyon finom lett.
A képen jól látszik, hogy a hagyma kétféle színű.
A középső (zöldes) az eredeti recept alapján készült, a szélső (pirosas) egy továbbfejlesztett változat. Ebbe én még tettem egy kis pirospaprikát, és nem felvágtam a hagymát, hanem az aprító gépben aprítottam fel, így a leves tetejére könnyebben szórhatóvá vált.
Kedves Gitta Joan Napeledel c. könyve megvásárolható a BioABC-ben Müzeum krt 18 sz alatt. Üdvözletem Ödön
Hali!Tudja valaki, hogy hol lehet rendelni, vagy egyáltalán hozzájutni Joan Napeledel című könyvéhez? Nekem van egy példány, csak néhány barátomat is érdekelné! Köszönöm a segítséget!