Gitta nyersétel blogja

Zeller-édeskömény saláta és paradióval töltött datolya gombóc

Gábor és Bogi hozták ezeket a recepteket a potluck-ra, fogadjátok szeretettel:

Zeller – édeskömény saláta:
1 közepes zeller gumó
1/2 citrom leve
1 ek friss zeller levél apróra vágva
1/2 édeskömény gumó
1 tk szója szósz
1/4 csésze beáztatott napraforgó mag
bors, só ízlés szerint.

A zellert és az édesköményt aprítógépben morzsásra dolgozzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Zeller levéllel, paprikával, lilahagymával díszítjük.


Paradióval töltött datolya gombóc:
– 25 dkg áztatott datolya
– 20 dkg kókusz reszelék
– 1 mk fahéj

– 1 mk szegfûszeg

– 1 cm friss gyömbér gyömbér
– 15 dkg áztatott paradió a gombócokban

A datolyát a fûszerekkel pépesre turmixoljuk, a kókuszreszelékkel sûrû masszát gyúrunk, amibõl gombócokat készítünk, melybe a paradiót helyezzük. Végül kókusz reszelékben meghempergetjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Szia Andi! Ha a szójakészítményen szerepel, hogy “NON-GMO product”, vagyis nem gén-módosított, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem génmanipulált. Elsősorban só helyett használom, mert szerintem finomabb. Mennyiségben szóját én sem eszem, de egy kanál szójaszósz egy egész nagy tál salátában…

  2. Andi says:

    Kedves Gitta!Szeretném megkérdezni, a szójaszószról honnan lehet egyértelműen tudni, hogy nem génmanipulált?A recept szuper, köszönöm! Szóját ugyan nem ehetünk, de helyettesítem majd.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!