Gitta nyersétel blogja

Nyerslakoma fehérrépa rizzsel


Mai ebédem. Nem is tudom, mi lehetne a neve. Formázott fehérrépa “rizs” színes avokádó krémmel, paradicsom csatnival, félig aszalt hagymával, salátával, omlós hajdina kenyérrel. Édes-sós, krémes-ropogós, színes a fehértől a sötét barnáig… minden itt van, minden összeillik.

Fehérrépa rizs: a tegnapi recept alapján – ITT – találod.

Aprítógéppel morzsásra dolgozzuk a hozzávalókat. Bármilyen formát használhatsz, egyszerű süteményszaggatót, nekem ez a virág mintás akadt a kezembe, de utólag jutott eszembe, hogy a szív alakút kellett volna elővenni… Anti biztosan értékelte volna…
Tehát a formába belekanalaztam a “rizst”, jól belenyomkodtam, majd a formát óvatosan leszedtem. Rátettem a tegnapról maradt avokádó krémből két kanállal. (Szerintem erre a finom alapra bármilyen nyers krémet, pestót rá lehet tenni, nekem most ez jutott eszembe)


A tányérra tettem még paradicsom csatnit, ami nem más, mint paradicsom, pritamin paprika, aszalt paradicsom, datolya, citromlé, só, chilli keveréke. Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős. A tetejére szórtam egy kevés aszalt hajdinát, ez ropogós.

A tányérra került még félig aszalt hagyma, úgy halásztam ki az aszalógépből. Néhány óra után már kicsit összefonnyad, még nem száraz, de már nagyon finom.

A ropogós hajdina kenyeret már szintén leírtam, azóta állandó lakója a hűtőmnek, több tálcával készítek egyszerre, így mindig van itthon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. very good blog congratulationsregard from Reus Cataloniathank you

  2. very good blog congratulationsregard from Reus Cataloniathank you


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!