Gitta nyersétel blogja

mentás lencsesaláta

http://www.nosalty.hu/mentas_csicseriborso-salata_recept_956
http://www.nosalty.hu/mentas_csicseriborso-salata_recept_956

  1. Vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, egy kevés olívaolajon süssük üvegesre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra. Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, mossuk le hideg vízzel, s hagyjuk lecsöpögni. Csavarjuk ki a citrom levét. Adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, kb. 3ek citromlevet és 4ek enyhe olívaolajat. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Kavarjuk el jól, s hűvös helyen 2 órán át hagyjuk állni.
  2. A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4cm-es darabokra, s forró sós vízben főzzük 6-8 percig. Öntsük le róla a vizet, majd azonnal dobjuk jeges vízbe a babot. Miután lehűlt a zöldbab, szűrjük le róla a vizet, s alaposan csöpögtessük le.
  3. Tálalás előtt vágjuk vékony csíkokra a lilahagymát. A paradicsomot magozzuk ki, s a húsát vágjuk 1x1cm-es kockákra. A mentát mossuk meg, csipegessük le a leveleit, s vágjuk apróra. Kavarjunk el minden összetevőt egy nagy tálban. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!