Tipp: mentás karalábé saláta is! ki kell próbálni.
Különleges ízhatás, nem is gondoltam volna, hogy a paradicsomhoz ennyire megy a menta íze.
Csak akkor fogj hozzá, ha van otthon friss, zöld menta levél. Egyszer ültettem a kertben, és azóta minden évben újra kinő, szinte kiirtani sem lehet. Jó felhasználása ez a frissítő salátában, amit nyáron, melegben ajánlok fogyasztani.
Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1 marék mentalevél
1-2 kanál hidegen sajtolt olaj (szőlőmag olaj, vagy szezámolaj)
A paradicsomot kockákra vágjuk, a mentát felaprítjuk. Összekeverjük és meglocsoljuk az olajjal. Semmilyen más ízesítő nem kell mellé, mert a menta “uralja” ezt a salátát. Lehűtve edd, fasírt vagy kréker mellé ajánlom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: