Adriennék hozták ezt a nem csak szép, de nagyon finom édességet a potluck-ra. Kívül édes, belül zselés, savanykás. A pici falatkák nagyon jól mutatnak a vendégváró asztalon, a gyerekek különösen szeretik.
Kipróbálnám más gyümölcsökkel is…
Hozzávalók:
½ kg meggy
3-5 evőkanál méz
2-3 evőkanál utifűmaghéj (psyllium husk)
2 evőkanál kakaó vagy karobpor
3 evőkanál kókuszolaj3-4 evőkanál méz, agave szirup, vagy nyers nádcukor (ízlés szerint)
kb. ½-1 dl langyos víz
A kimagozott és lecsöpögtetett meggyet összeturmixolom a mézzel és az utifűmaghéjjal és pár perc múlva 1-2 cm vastagon elterítem egy lapos tányéron vagy tálcán. Fél órára a hűtőbe rakom. Felkockázom, majd belemártogatom a csokimázba és beteszem egy rácson a fagyasztóba 5 percre.A csokimázhoz felolvasztom a kókuszolajat, majd hozzáadom a kakaót, a mézet és a vizet, és összeturmixolom.
Iringó, a chia mag is zselésít, és az agar-agar is. Ez utóbbi nem nyers, vízzel fel kell melegíteni, és csak utána lehet használni. Ezért itt inkább a chia magot ajánlom! Kicsit több idő kell neki, hogy megszilárduljon.
Keves Gitta!Ha allergiás vagyok az utifűmaghéjra, mivel helyettesíthetném?Köszönöm!
Andi, örülök! szerintem is bármilyen gyümölcsből jó!
Banánból csináltam meg, úgy is finom volt, köszönjük.
Szuper, igazából arra lettem volna kíváncsi, nem lesz-e újból folyós, ha felmelegszik, ezek szerint nem, én nem hiszem, hogy egy napig elállna nálunk:)))Köszönöm szépen!
A fagyasztásra a csokiréteg megszilárdulása miatt van szükség.
Szia Andi, nem hideg édesség, ha kiveszed, és felmelegszik, akkor is fogyasztható. Hát sokáig nem áll el, mert nyers, és hamar beindulnak az enzimek, vagyis 1 napon belül ajánlatos megenni!
Kedves Gitta!Szeretném megkérdezni, ez egy hideg édesség-e, vagy a fagyasztóból kivéve már megáll hosszabb ideig is?Nagyon szép!