Gitta nyersétel blogja

Szilva torta

Erika szilva tortája következik.
Erika már alkotott egy gyönyörűt – ITT –, de most a potluck-on meg is kóstolhattuk a tortáját, hááát senki nem panaszkodott!
Erikának van saját blogja, nézzétek meg – ITT- .

Akkor jöjjön a recept:

Hozzávalók (26-os átm. tortához):
A torta alapja:
      -2 csésze dió (beáztatva)
      -2 csésze datolya (beáztatva)
A töltelék:
      -2 csészényi kimagozott friss szilva
      -1 banán
      -2 e.k. psyllium husk
      -2 e.k.méz
      -2 e.k. kókuszreszelék
A teteje:
      -1 csészényi mandula (beáztatva) héj nélkül
      -2-3 e.k. agavé
      – frissen szedett fügéből szeleteket vágtam és a 
       szilvaszeletekkel együtt díszítettem
      -2 e.k víz szükség szerint

A hozzávalókat  robotgépben  összekeverem, tortaformába rakom, rétegenként. A legalsó ” tészta” réteget nagyon jól ledöngölöm a tortalapáttal, de nem szabad hogy pépes állagú legyen teljesen. A középső réteget nem azonnal teszem rá, megvárom amíg a psyllium megköti a nedvességet és besűrűsödik,  így lesz majd könnyen szeletelhető.

Gyönyörűen látszanak a rétegek…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bridge says:

    🙂 Tényleg nagyon ínycsiklandónak mutatkozik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!