Gitta nyersétel blogja

Sütőtökös diákcsemege 2.

Nagyon jól sikerült a tegnapi próbálkozásom sütőtökös diákcsemege témában, így ma tovább gondoltam a dolgot, és egy jó nagy kanál kakaóport is tettem a sütőtökös masszába. Hát ettől szép barna lett, erről már senki nem mondja meg, hogy sütőtök is van benne…

Még valamit változtattam a dolgon, a masszába nem kevertem bele a magokat, hanem rászórtam az aszalógép tálcáján, miután a masszát szétterítettem. Így könnyebb volt szétkenni a tálcán, nem akadt bele folyton a kanalam valamelyik kimagasodó dióba vagy tökmagba. Szórtam még a tetejére kókuszreszeléket, huh, nagyon ütős lett. Nem tudom, hogy a lányomnak mennyit hagynak a barátnői az iskolában, mert az biztos, hogy enni fognak belőle!

Hozzávalók 1 tálcához:
8-10 datolya kimagozva, beáztatva
1 banán
3 alma
20 dkg sütőtök
3 teáskanál sárga lenmag
2 teáskanál psyllium husk (elhagyható)
csipet só
1 evőkanál bio kakaópor (vagy karob)
pici víz

Dió, mandula, tökmag, kókuszreszelék

A gyümölcsöket és a sütőtököt egy kevés vízzel simára turmixoljuk, majd kiszedjük egy tálba. Beletesszük a többi hozzávalót, jól elkeverjük. Rákenjük az aszalógép tapadásmentes lapjára, és rászórjuk az olajos magokat, kókuszreszeléket. 6-8 óra alatt szárazra aszaljuk. Amikor készen van, ollóval felvágjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!