Erika ötlete volt a sütőtökös kréker, nem tudtam kihagyni én sem.
Nem lett rossz, de azért azt mondom, inkább a sütőtök puding, mint a kréker. Nekem édes gyümölcsökkel, fahéjjal jobban harmonizál a sütőtök íze, mint így sósan, ropogósan.
Íme a recept:
20 dkg sárgarépa
20 dkg sütőtök
1 kisebb fej hagyma felaprítva
1 evőkanál oliva olaj
Sárgarépás-ropogós kréker
30 dkg sárgarépa lereszelve
1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
1 kisebb fej zeller (5-6 dkg lehetett)
1 evőkanál oliva olaj
1 húsos paradicsom leturmixolva
5 dkg csírázott-szárított hajdina megőrölve
5 dkg sárga lenmag megőrölve
2 kávéskanál Himalája só
1 evőkanál szójaszósz
ii. kiadás
30 dk répa
10 dk hagyma ez egy közepes fej
1 szál fehérrépa 3-4 dkg
1/2 paprika 3-4 dkg
13 dkg volt a paradicsom
10+5 dkg hajdina csíra
5 dkg sárga lenmag
1 evőkanál szójaszósz
ez kb 80 dkg lesz, ez egy vastag lap lesz az aszalógépen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: