Gitta nyersétel blogja

Padlizsános kréker

Klárinál láttam padlizsános krékert, és mivel nagyon szeretem a padlizsánt, gondoltam micsoda ötlet!

Persze változtattam az eredeti recepten, a szezámmagot és a hajdinát kihagytam, viszont tettem bele jó sok bazsalikomot, és még egy pici chillit is. A hajdinától talán kicsit ropogósabb lett volna, így egy kicsit hajlékony, masszív, vékony lapot kaptam, intenzív padlizsán ízzel.
Íme az én változatom padlizsános krékerre:

15 dkg padlizsán meghámozva (ez egy normál méretű padlizsán fele)
10 dkg paradicsom
10 dkg fehérhagyma (ez egy kisebb fej)
20 dkg sárgarépa, +fehérrépa vegyesen
1 gerezd fokhagyma

5 dkg sárga lenmag
5 dkg tökmag
friss és szárított bazsalikom, só, bors, chilli

A zöldségeket aprítógépbe tesszük, a magokat külön megőröljük, majd a zöldségmasszához adjuk. Jól összekeverjük, aszalógép tapadásmentes lapján szétterítjük, és megaszaljuk.

Ezt csak úgy magában eszegetem, de bármilyen szósszal és friss zöldséggel finom főétel. 

Ez nem fog törni száradás után, ezért szépen lehet vágni ollóval.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. baby63 says:

    El nem tudtam képzelni, hogy áll össze az anyag. De sikerült! Már több adagot is csináltam. Félve fogtam hozzá először, de a következő adagoknál már kísérleteztem is. Tényleg finom! Köszi a receptet és a tanácsot! 🙂

  2. Gitta says:

    A zöldséges-magos masszát egyszerűen szét kell simítani egy szilikonos tálcán, egyenletesen. Nem kell nyújtani, mert nem olyan, mint egy lisztes tészta, amit összefog a glutén. Egy kanál hátsó felével le lehet lapogatni simára.

  3. baby63 says:

    Nagyon jól néznek ki ezek a krékerek. Még sosem csináltam ilyet, de szeretném kipróbálni. Hogy sikerüljön is, lenne kérdésem: a zöldséget morzsásra kell aprítani, magokat ledarálni, és összeállítani. De amikor betesszük az aszalóba vagy sütőbe, gondolom előtte valahogy laposra kell nyújtani. Mert ha csak rákanalazom, nem lesz ilyen sem a formája, sem az állaga. Bocsi az értetlenkedésért, de nagyon kezdő vagyok…:)

  4. kata blanka says:

    Nincs mit. Ahogy érzed 🙂 Azóta láttam, milliószor megkaptad. Érthető 🙂

  5. Gitta says:

    Kata Blanka köszönöm szépen! Megpróbálom kiérdemelni. Most nekem is tovább kell adnom? Szilda, nagyon örülök a sikerednek, csak így tovább. Milyen gabonákra gondolsz?

  6. Szilda says:

    Szia! Fejest ugrottunk a nyers konyhában tegnap!Hatalmas sikerrel!!!Reggelire és ebédre készült finomság, este pedig betettük aszalódni ezt a receptet, ami hatalmas siker lett a hordozókendős klubbon!!!http://rosselrecept.blogspot.com/2010/10/nyers-nap.html itt szzámoltam be a tegnapi sikerekről, és ma reggel is csírakása volt.Nem tudom sajnos, hogy mennyit kell átzatni egyes gabonákat. Megtalálom ezt valahol? Köszönöm a segítséged előre is!

  7. kata blanka says:

    Kellett választanom hét bloggert, akiknek továbbadom a kreatívblogger-díjat. Te vagy az egyik

  8. Gitta says:

    Panna igen!Én is sokáig aszaltam sütőben, és működik a dolog!Az ajtót kicsit nyitva kell hagyni, és jobb megoldás, ha légkeveréses a sütő, mert nem csak a hőfok a fontos, hanem a megfelelő szellőzés.Jobb lesz az illata, ha kevesebb lenmag, több zöldség van benne.

  9. Pocak Panna says:

    Ez nagyon jól néz ki, jobb, mint az én előző próbálkozásom. Én is csináltam már, de párom már a “szagát” érezve elrettent, én pedig vidáman elrágcsáltam. Van egy olyan érzésem, hogy ez egys okkal jobb választás lesz!Nincs szárító gépem, szerinted sütőben alacsony hőfokon is elérem a végeredményt?

  10. Gitta says:

    Szia Benzsi! Igen, mindenféle aszalványt lehet rendelni. info@gittakonyhaja.net5200 Ft/kgés jelezni kell, hogy te EZT a receptet szeretnéd…

  11. Benzsi says:

    Gitta, de jól néz ki!!!! Ilyet is lehet venni a házhozszállítós, ételrendelős hálózatodnál? Szeretném…..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!