Gitta nyersétel blogja

Cukkínis hajdina kenyér

20 dkg hajdina csíra
20 dkg hámozott, felaprított cukkíni
10 dkg áztatott napraforgó mag
1 fél aszalt paradicsom
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 evőkanál oliva olaj (vagy más hidegen sajtolt olaj)
1/2 avokádó (elhagyható, de akkor 2 kanál olaj kell) az avokádótól fekete lett az egész)
2 kávéskanál só

Aprítógépben masszát készítünk belőle.
A zsiradék fontos összetevő, ha nincs otthon avokádó, akkor két kanál olajat tegyünk bele. Ha kevés benne az olaj, akkor össze fog töredezni aszalás közben, megreped, és nem lesz gusztusos!

túl vékony lett, és fekete és keserű, vagy a hajdinától vagy az avokádótól
törik, és az íze sem jó

Vékonyan kiterítjük az aszalógép tálcáján.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!