Gitta nyersétel blogja

Őszi szőlős saláta

Egy vidám őszi saláta, felfrissít, lendületbe hoz!

Elsőre nekem is furcsán hangzott, hogy salátába szőlő… de kipróbáltam, és meglepően finom volt. Egy munkatársnőmtől hallottam a receptet, és még aznap asztalra is került.

Hozzávalók:
1 kisebb fürt szőlő (én a nagyobb szeműt szeretem)
néhány levél saláta
1/2 kígyóuborka apróra vágva
1/4 lila hagyma apróra vágva
egy marék olajbogyó picire vágva
1 kanál szőlőmagolaj
1 kiskanál balzsamecet

Ahogy minden salátánál, itt is egyszerű a recept: a szőlőt leszemezzük, a zöldségeket apróra, a saláta leveleket csíkokra vágjuk. Az olajbogyót is felszeljük, mindezt összekeverjük, meglocsoljuk az olajjal, balzsamecettel (vagy citromlével), és már ehetjük is.
Pirítóssal vagy krékerrel könnyű vacsora!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. é says:

    Gitta! egyre szebbek a fotóid!! 😀

  2. Szemet gyönyörködtetően szép ez a zöld kompozíció! És biztosan nagyon finom is! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!