Egy vidám őszi saláta, felfrissít, lendületbe hoz!
Elsőre nekem is furcsán hangzott, hogy salátába szőlő… de kipróbáltam, és meglepően finom volt. Egy munkatársnőmtől hallottam a receptet, és még aznap asztalra is került.
Hozzávalók:
1 kisebb fürt szőlő (én a nagyobb szeműt szeretem)
néhány levél saláta
1/2 kígyóuborka apróra vágva
1/4 lila hagyma apróra vágva
egy marék olajbogyó picire vágva
1 kanál szőlőmagolaj
1 kiskanál balzsamecet
Ahogy minden salátánál, itt is egyszerű a recept: a szőlőt leszemezzük, a zöldségeket apróra, a saláta leveleket csíkokra vágjuk. Az olajbogyót is felszeljük, mindezt összekeverjük, meglocsoljuk az olajjal, balzsamecettel (vagy citromlével), és már ehetjük is.
Pirítóssal vagy krékerrel könnyű vacsora!
Gitta! egyre szebbek a fotóid!! 😀
Szemet gyönyörködtetően szép ez a zöld kompozíció! És biztosan nagyon finom is! 🙂