Gitta nyersétel blogja

Cukkíni pörkölt nyers változata

Nyáron a gazdag cukkíni termésből nem csak nyers ételeket készítettem, hanem jutott a családnak is főtt cukkínis étel. Az egyik kedvenc a cukkíni pörkölt volt, ugyanúgy elkészítve, mint pl egy gombapörkölt, csak apróra vágott cukkíniből. Fontos ízesítő a szokásos só-bors-pirospaprika mellett a MAJORANNA!

Kipróbáltam ennek a nyers változatát, és elcsodálkoztam, hogy milyen finom lett. Párom ezt viszi munkába ebédre!

Nagyon illik hozzá a karfiolból készített köret, ajánlom ezt is szeretettel kipróbálásra.

Hozzávalók:

2 közepes cukkíni
1 jó nagy fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 vastag húsú paprika
néhány levél petrezselyem
2 kanál oliva olaj (vagy más, hidegen sajtolt olaj)
1-2 kanál szójaszósz (vagy két kiskanál só)
ízlés szerint bors, pirospaprika
és jó sok morzsolt majoranna, legalább 3 púpos teáskanállal!

A zöldségeket felvágjuk, a cukkínit lehetőleg nagyon vékony darabokra, csíkokra, a többi zöldséget is hosszúkásra. Meglocsoljuk az olajjal, szójaszósszal, rátesszük a többi fűszert, és kézzel jól összekeverjük, belemasszírozzuk az öntetet és a fűszereket a zöldségekbe. Azonnal tehetjük az aszalógépbe 42 fokon a tapadásmentes lapra.

Gyakran kevergetjük, főleg, ha az aszalógépünk nem szárít egyenletesen. Nem kell teljesen kiszárítani, és lehet még melegen fogyasztani. Krékerrel, salátával, karfiolos körettel komplett ebéd!

2 napig a hűtőszekrényben eláll, fogyasztás előtt javaslom kicsit felmelegíteni. (pl sütőben vagy aszalógépben)

Karfiolból készült rizzsel

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Következő potluck? Nem tudom, valamikor novemberben…

  2. Gitta says:

    Szia Detti, gyere, várunk!Skype is rendben, azt hiszem megtaláltalak.

  3. dettu says:

    Gitta!Nem biztos, hogy el tudok menni a központba a nagy napon(holnap):(:(:(:(…viszont szívesen jelentkeznék itthonról skype-on, egészen fél 5-ig, ahol megmutatnám én mit készítek-e fontos eseményen, és persze megnézném virtuálisan nálatok milyen a buli:)…ha mégis eljutnék hozzátok, akkor már 3előtt a kapuban leszek, de, ha mégsem szívesen várom a hívásodat, vagy én hívlak telefonon! mit szólsz?pussszyU.I.: mikor lesz a következő potluck?:(…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!