Gitta nyersétel blogja

Mandulás kréker

20 dkg mandula liszt (mandulatej készítésénél visszamaradt pép, vagy ha ez nincs, akkor mandula finomra megőrölve)
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkíni
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kanál hidegen sajtolt növényi olaj (pl. oliva)

20 dkg sárga lenmag
1 mokkáskanál Himalája só
pici bors, pirospaprika, esetleg chilli

A lenmag felét beáztatjuk 1-2 órára, a másik felét megőröljük. A zöldségeket aprítógépben finomra aprítjuk. Hozzákeverjük a mandula lisztet, az őrölt és a beáztatott lenmagot. Fűszerezzük, és jól elkeverjük. Egyenletesen rákenjük az aszalógép tapadásmentes lapjára, és betesszük 45 fokon szárítani. 1 óra után visszavesszük a hőfokot 42 fokra, és addig aszaljuk, amíg a teteje száraz nem lesz. Ekkor meg lehet fordítani, bevagdalni, és aszalni a teljes száradásig. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!