Eddig még csak hallottam róla, de ma láthattam is, hogyan dolgozik egy zöldségszobrász, itt (Karcagon) és most (2010.11.13 szombat) Rácz Lajos.
Csokor
Az egyszerűbb fogásokat érdemes lenne megtanulni, és a vendégeket, családot elkápráztatni!
Alapanyagok: sárgarépa, cékla, retek, sütőtök, zöldhagyma, hurkapálcika. A megfaragott zöldségek azonnal mennek a vízbe, hogy frissek maradjanak. A váza sütőtökből készült, a virágok céklából, répából, retekből. A virágok szára pedig zöldhagymával bevont hurkapálcika.
Nem műtermi fotók, de a lényeg így is látszik.
Lehet, hogy ha már nem főzök, nem sütök, és nem is párolok, akkor én is faragni fogok!
A megfaragott zöldségeket vízbe kell tenni, de ha már rákerülnek a vázára, elég gyorsan látszik már rajtuk az “idő”. Amit megkaptam ajándékba, és hazahoztam, az kb 1 nap után lett fonnyadt. A céklán csak az látszik, hogy nem olyan szép fényes, hanem a felszín matt lesz, fénytelen. A többi zöldség kicsit tovább bírja.
A megfaragott zöldségeket vízbe kell tenni, de ha már rákerülnek a vázára, elég gyorsan látszik már rajtuk az “idő”. Amit megkaptam ajándékba, és hazahoztam, az kb 1 nap után lett fonnyadt. A céklán csak az látszik, hogy nem olyan szép fényes, hanem a felszín matt lesz, fénytelen. A többi zöldség kicsit tovább bírja.
Igen, volt több is neki 🙂
Fantasztikus!Mennyi ideig marad friss?
Gitta,ez gyönyörű!!! Hogy csinálja? Speckó szerszámmal?