A II/2. Kifőztük magazinban akadt meg a szemem ezen az érdekes vendégváró finomságon. Azonnal tudtam, hogy meg kell csinálnom a nyers változatot!
Ez egy kicsit töményebb, így kisebb golyókat készítünk, és sok sok zöldséggel tálaljuk.
20 dkg dió (legalább 24 órára megáztatva, majd megszárítva)
20 dkg kesudió
5 dkg őrölt sárga lenmag
10 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg reszelt cukkíni
1 teáskanál só
A reszelt cukkínit besózzuk, majd 20 perc múlva kinyomkodjuk belőle a sós lét.
A magokat ledaráljuk, összekeverjük a zöldségekkel, gombócokat formálunk, és meghempergetjük az alábbiak valamelyikében:
mák,
szezámmag
pirospaprika
hántolt kendermag
petrezselyem,
arany lenmag
barna lenmag
Zöldekkel kibélelt tálra rakjuk, salátával kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: