Gitta nyersétel blogja

Színes sajtgolyók nyersen

A II/2. Kifőztük magazinban akadt meg a szemem ezen az érdekes vendégváró finomságon. Azonnal tudtam, hogy meg kell csinálnom a nyers változatot!
Ez egy kicsit töményebb, így kisebb golyókat készítünk, és sok sok zöldséggel tálaljuk.

20 dkg dió (legalább 24 órára megáztatva, majd megszárítva)
20 dkg kesudió
5 dkg őrölt sárga lenmag
10 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg reszelt cukkíni
1 teáskanál só

A reszelt cukkínit besózzuk, majd 20 perc múlva kinyomkodjuk belőle a sós lét.
A magokat ledaráljuk, összekeverjük a zöldségekkel, gombócokat formálunk, és meghempergetjük az alábbiak valamelyikében:

mák,
szezámmag
pirospaprika
hántolt kendermag
petrezselyem,

arany lenmag
barna lenmag

Zöldekkel kibélelt tálra rakjuk, salátával kínáljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!