Gitta nyersétel blogja

Mogyorós-áfonyás csokiszív

Valentin napra igazi ajándék szeretteinknek!

Hozzávalók: 

10 dkg kakaóvaj
5 dkg kakaópor
2 evőkanál agavé szirup
5 dkg őrölt kesudió
5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
8 dkg durvára tört mogyoró
1 kávéskanál vanília por

Elkészítés: – a kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük. Gőz fölött, aszalógépben, vagy sütőben felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl a kakaóvajat. A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.

Mindig alkalomhoz illő formát válasszunk, most a szív alakúnak van itt az ideje. Beletöltjük a csokimasszát a formákba, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal.

A receptet megtalálod a Kifőztük magazin II/2. számában.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szaffina says:

    Ezzel tényleg ellehet csábítani akit csak akarunk!

  2. SzEra says:

    Ez is nagyon finom lehet, még emlékszem a januárban kóstolt ízére ::)) Nagyon jó ez a kis forma, kár hogy én annak idején nem vettem,

  3. Ezek GYÖNYÖRŰŰŰŰEK! Most már mindenképpen veszek kakaóvajat! Ilyen egészséges finomságot én is szeretnék!

  4. duende says:

    Hmmmmmmmmmm! Csúcs! 🙂 Kár hogy a képernyő védi az elcsenéstől… Már üres lenne a képkeret. :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!