Gitta nyersétel blogja

Cukkíni tészta medvehagyma mártással

Medvehagyma, medvehagyma…

A legegyszerűbb csak salátába tenni, vagy csak úgy magában enni, de a cukkíni pesto szerintem összehasonlíthatatlan… és az év többi részében nem elérhető, mint ahogy a friss medvehagyma sem.

Egy kedvenc következik, mostanában sokszor van nálunk…

Hozzávalók 1 személyre:
2 kisebb cukkíni
1/2 piros kaliforniai paprika

a szószhoz:
kb. 10 dkg áztatott mandula
a cukkíni belseje (ami a hámozás után maradt)
1/2 citrom leve
pici só
10-12 medvehagyma levél
kevés víz

A cukkínit és a paprikát hámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A cukkínit hámozás közben “elfaragjuk”, mindig forgatjuk, és mindaddig hámozzuk, amíg elérünk a zsenge, magos közepéig. Elkészítjük a szószt, mindent turmixgépbe pakolunk, és simára turmixolunk.

A szószt a zöldségekre öntjük, és már ehetjük is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!