Gitta nyersétel blogja

Eper, csokis eper!

Még mindig nagyon drága, de már nem fogom vissza magam.
Nagyon szeretem az epret, magában, csokival, bármivel. Hamarosan jönnek sorban az epres receptek, epres granola, epertorta, ahogy közeledik a május, egyre kevesebb nap telik el úgy, hogy nem eszem epret…

Most a legegyszerűbb… nincs is recept. Csak egy szép fotó. Ha tudsz kakaóvajból csokit csinálni, akkor tedd azt. Ha nem, akkor fogj egy jó minőségű keserű csokit, gőz fölött olvaszd meg, és indulhat a mártogatás!

Gyerekek hihetetlen mennyiséget meg tudnak így enni, figyeljétek csak meg.
Nem felel meg 100%-ban az ételpárosítás szabályainak, de egyszer-egyszer, és főleg az eper kedvéért lehet kivételt tenni!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Állandóan kevergetni kell, és bár a gőz melegebb, mint 42fok, a kakaóvaj nem lesz az. Ha ez túl kockázatosnak tűnik, akkor aszalógép, vagy sütő legalacsonyabb fokozat…

  2. wildcherry says:

    Finomnak néz ki :)Én még maradok a grapefruitnál :PViszont az merült fel benne, hogy gőz felett olvasztod fel? A gőz az melegebb mint 42°C, nem? Vagy azt szabad? ;)Napsütéses napokat! Pítör from Ferihegy ;)))

  3. Boglárka says:

    Szia Gitta!IMÁDOM az epret!!! Lehet, hogy durva, de nyersevőként én már március óta megeszek belőle napi 1-2 kilót! Csak úgy, megmosom és falom, ahogy van: az íze, az illata egyszerűen mennyei… Ma is 1 kg eper volt a vacsim, és fantasztikusan jól esett!Sok sikert és még sok-sok szuper receptet kívánok ide, erre a csodás blogra, amelyet szinte minden nap látogatok:)))üdv:Avatara


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!