Még mindig nagyon drága, de már nem fogom vissza magam.
Nagyon szeretem az epret, magában, csokival, bármivel. Hamarosan jönnek sorban az epres receptek, epres granola, epertorta, ahogy közeledik a május, egyre kevesebb nap telik el úgy, hogy nem eszem epret…
Most a legegyszerűbb… nincs is recept. Csak egy szép fotó. Ha tudsz kakaóvajból csokit csinálni, akkor tedd azt. Ha nem, akkor fogj egy jó minőségű keserű csokit, gőz fölött olvaszd meg, és indulhat a mártogatás!
Gyerekek hihetetlen mennyiséget meg tudnak így enni, figyeljétek csak meg.
Nem felel meg 100%-ban az ételpárosítás szabályainak, de egyszer-egyszer, és főleg az eper kedvéért lehet kivételt tenni!
Állandóan kevergetni kell, és bár a gőz melegebb, mint 42fok, a kakaóvaj nem lesz az. Ha ez túl kockázatosnak tűnik, akkor aszalógép, vagy sütő legalacsonyabb fokozat…
Finomnak néz ki :)Én még maradok a grapefruitnál :PViszont az merült fel benne, hogy gőz felett olvasztod fel? A gőz az melegebb mint 42°C, nem? Vagy azt szabad? ;)Napsütéses napokat! Pítör from Ferihegy ;)))
Szia Gitta!IMÁDOM az epret!!! Lehet, hogy durva, de nyersevőként én már március óta megeszek belőle napi 1-2 kilót! Csak úgy, megmosom és falom, ahogy van: az íze, az illata egyszerűen mennyei… Ma is 1 kg eper volt a vacsim, és fantasztikusan jól esett!Sok sikert és még sok-sok szuper receptet kívánok ide, erre a csodás blogra, amelyet szinte minden nap látogatok:)))üdv:Avatara