Salátával, főzelékkel, vagy csak úgy magában is finom.
Viktoria Boutenko A nyerskonyha legjobb receptjei című könyvében található ez a nagyszerű fasírt, (Élő kerti burger) amit bárki el tud otthon is készíteni, főleg most, csak rá kell tenni néhány órára a radiátorra, vagy kályhára, és kiszárad annyira, amennyire kell. Nem kell teljesen megaszalni, akkor jó, ha kívül kicsit már száraz, de belül még puha.
És így van még egy előnye: meleget tudunk enni!
Hozzávalók:
2 csésze napraforgó mag
3 sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1/4 csésze mazsola
2 evőkanál agavé szirup
1/4 csésze oliva olaj
1 citrom
1/4 csokor friss fűszernyövény
1 teáskanál tengeri só
1 csípős paprika
A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából, és aszalógépben (vagy sütőben, vagy kályha tetején) 1-2 órát aszaljuk.
Ez egy fasírt alap. Őszintén megmondom, legtöbbször én kihagyom belőle az édes hozzávalókat, mint pl. a mazsolát, és inkább aszalt paradicsomot vagy reszelt káposztát teszek bele, így kap valamilyen plusz ízt, amitől igazán különleges és változatos tud lenni.
A napraforgó mag helyett pedig sokkal finomabb dióval, paradióval vagy mandulával. Ezt is lehet tetszőlegesen váltogatni, így mindig kapsz valamilyen más ízvilágot.
Pancsa, igazán kedves vagy, köszönöm. Nagyon szeretem én is ezt a receptet, azért is osztottam meg. Próbáld ki chilivel, vagy céklával. Most jön a medvehagyma szezon, azzal is remek lesz. üdv!!
Ez a fasírt valami csodás, én imádom. Gitta tanácsait követve az édes hozzávalókat kihagytam, reszelt káposztával dúsítottam. Munkába is könnyen vihető ebéd, mellé pl. pritamin paprikával.Nagyon köszi a receptet!