Gitta nyersétel blogja

A legfinomabb fasírt nyersen

Salátával, főzelékkel, vagy csak úgy magában is finom.

Viktoria Boutenko A nyerskonyha legjobb receptjei című könyvében található ez a nagyszerű fasírt, (Élő kerti burger) amit bárki el tud otthon is készíteni, főleg most, csak rá kell tenni néhány órára a radiátorra, vagy kályhára, és kiszárad annyira, amennyire kell. Nem kell teljesen megaszalni, akkor jó, ha kívül kicsit már száraz, de belül még puha.
És így van még egy előnye: meleget tudunk enni!

Hozzávalók:

2 csésze napraforgó mag
3 sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
1/4 csésze mazsola
2 evőkanál agavé szirup
1/4 csésze oliva olaj
1 citrom
1/4 csokor friss fűszernyövény
1 teáskanál tengeri só
1 csípős paprika

A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából, és aszalógépben (vagy sütőben, vagy kályha tetején)  1-2 órát aszaljuk.

Ez egy fasírt alap. Őszintén megmondom, legtöbbször én kihagyom belőle az édes hozzávalókat, mint pl. a mazsolát, és inkább aszalt paradicsomot vagy reszelt káposztát teszek bele, így kap valamilyen plusz ízt, amitől igazán különleges és változatos tud lenni.
A napraforgó mag helyett pedig sokkal finomabb dióval, paradióval vagy mandulával. Ezt is lehet tetszőlegesen váltogatni, így mindig kapsz valamilyen más ízvilágot.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Pancsa, igazán kedves vagy, köszönöm. Nagyon szeretem én is ezt a receptet, azért is osztottam meg. Próbáld ki chilivel, vagy céklával. Most jön a medvehagyma szezon, azzal is remek lesz. üdv!!

  2. pancsa says:

    Ez a fasírt valami csodás, én imádom. Gitta tanácsait követve az édes hozzávalókat kihagytam, reszelt káposztával dúsítottam. Munkába is könnyen vihető ebéd, mellé pl. pritamin paprikával.Nagyon köszi a receptet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!