Gitta nyersétel blogja

Kókuszos banán zöld szósszal

Nagylányom ma könnyű vacsorára vágyott: nagyon szereti a banánt gyümölcsszósszal. Egyszerű és gyors, már ő maga is el tudja készíteni.

hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű banán karikára vágva
banánonként 1 evőkanál kókuszreszelék

1 banán
1/2 avokádó
1/2 citrom leve
1 evőkanál méz

A banánokat karikára vágjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. (megforgathatjuk kakaó vagy karobporban is, csak azt egy másik tálban)

A banánt, avokádót, a citrom levét és a mézet turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. (a szósz az avokádótól lett zöld, nincs benne semmilyen zöldség :))

A banán karikákat belemártogatjuk a szószba.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Nem, nem kell bele az avokádó héja! A héja alatt az én avokádóm elég zöld volt, emiatt lett a szósz is zöld. De a héját mindenképpen le kell szedni. Az avokádó sajnos ilyen, hamar oxidálódik. De hát amilyen finom, gyorsan el is tud fogyni.

  2. wimea says:

    Elkészítettem tegnap vacsira; az avokádó másik feléből pedig krémet készítettem lilahagymával és búzícsírával, azt kentük a pirítósunkra. Párom nagyon szerette 🙂 Sajnos nem lett olyan szép zöld a szósz, mint itt a képen. Az avokádó héját is bele kellett volna rakni? (persze ha bio, az enyémnél nem mertem) Ahol a szósz a levegővel érintkezett, ott gyorsan elkezdődött oxidálódás barnulás formájában, így azonnal befalandó 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!