Gitta nyersétel blogja

Kakaós szivek gyümölcsökkel

Torta alap készítésekor előfordul, hogy a masszából kimarad. Ilyenkor golyókat szoktam formázni, és meghempergetem kókuszreszelékben vagy durvára törött magokban.
Most viszont a legutóbbi két alkalommal nem golyó készült belőle, hanem belenyomkodtam egy szilikon sütőformába, és betettem a mélyhűtőbe.

A torta alapok receptjei, csak úgy nagy vonalakban: dió (vagy mandula), datolya, napraforgó, méz, kakaópor, kókuszreszelék. Mindent aprítógépben masszává dolgozunk, és tortaforma aljába nyomkodjuk. Ha kimarad valamennyi, akkor jöhetnek a szivecskék, golyók vagy egyéb más formák.

A szilikon szív-formának volt egy kis mélyedés a közepében, ebbe a következő citromos öntetet töltöttem: kesudió, víz, méz, citromlé, ezeket turmixgépben simára kevertem, és belekanalaztam a szivecskék közepébe.

Kakaós diószívek

 A képen látszik, hogy két szívnek finomabb a textúrája, kettőnek pedig durvább. Ilyen volt a tortamassza, amiből kimaradt.
Az egyik szív közepére tettem néhány aszalt áfonyát, de láttam, hogy jobb áfonya nélkül.
Mivel ez egy elég tömény édesség, sok sok gyümölccsel kell enni, pl így:

kakaós diószív gyümölcsökkel

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!