![]() |
| Paradicsom mentával, frisssss spárgával 🙂 |
Ez olyan, mint a mese a kőlevesről. Először úgy indul, hogy csak paradicsom és újhagyma lesz benne, kevés olajjal, citromlével, talán kis petrezselyemmel. Aztán eszembe jut, hogy milyen finom a friss bio spárga, a hűtőszekrényben árválkodik, főleg a vége, ropogós és különleges. És amikor kimegyek a kertbe petrezselyemzöldért, akkor észreveszem a mentát, a torma friss levelét, virágát, és akkor kész…. Ez mind-mind belekerül a paradicsom salátába, és már ki sem látszik a paradicsom.
A jó nagy adagból alig marad nekem, mert ugye mindenki kér belőle, olyan gusztusos, és lédús. Ebben a melegben igazi nyár-élmény.
Az igazság az, hogy már nagyon ki vagyunk éhezve a paradicsomra, és bár még nincs itt igazából a szezonja, ma mindenkinek nagyon jól esett ez a kicsit vegyes-paradicsom-saláta!
![]() |
| Paradicsom saláta friss zöldekkel |
Hozzávalók:
1 kg paradicsom kockákra vágva
1 csokor újhagyma karikákra vágva
1/2 csokor zöld spárga
petrezselyem, menta, friss torma levelek, esetleg torma virága
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (most szőlőmagolaj)
pár csepp citromlé
mindent mosunk, tisztítunk, darabolunk, összekeverünk, és már készen is van.
A recept szólhatna így is: paradicsom, újhagyma, olaj, és bármilyen friss zöld fűszernövény, amit a közeledben találsz. A bazsalikom, koriander is nagyon jó, snidling, zeller zöldje… legközelebb!
![]() |
| Torma virága, ehető, finom, pikáns lesz tőle a saláta |




Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: