Gitta nyersétel blogja

Sós, fűszeres pálcikák

Nagyon egyszerű, finom…
Ha van aszalógéped, akkor elkészítheted, ha nincs, akkor elkészítjük mi neked!

Hozzávalók:
Azonos mennyiségű lenmag, napraforgó mag,
ízlés szerint fokhagyma, só, fűszerek.

A magokat megőröljük, felét finomra, másik felét csak durvára. Vízzel tésztát gyúrunk belőle, belekeverjük az elturmixolt fokhagymát és a fűszereket.

Aszalógép tapadásmentes lapjára kiterítjük, és kés hátuljával kis rudakat formázunk.

lenpálcikák paradicsommal, mártogatóssal

4-5 óra aszalás után megfordítjuk, és szárazra aszaljuk. Ha jól formáztunk, akkor száradás után könnyen eltörik a bejelölés mentén.

Mártogatós szósszal nagyon finom. Vagy salátával, paradicsommal. Ha éhes vagy, és valami sósra vágysz, akkor pedig “csak úgy”.
Megrendelheted webáruházunkban!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gitta says:

    Marcsi, szerintem bármilyen olajos magot kipróbálhatsz, diót, paradiót, kesudiót!sok szerencsét!

  2. Marcsi says:

    Kedves Gitta,szeretném kipróbálni a sós rudacskát. Sajnos a napraforgóra allergiás vagyok – kérném a segítségedet, vajon mivel tudom majd helyettesíteni?Köszönettel: Marcsi.

  3. Bridge says:

    Lehet, hogy majd egy darabig “rátok leszek utalva”, de legalább jó, hogy van alternatíva a rántott karfiol és rizs kínálat mellett. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!