Inkább téli, mint nyári édesség ez a tömény csokigolyó… de nagyon finom. Zserbó-golyó!
Majd télen újra elővesszük ezt a receptet 🙂
![]() |
Ilyenkor még meglepetés: bármi lehet a csokiréteg alatt… |
Hozzávalók:
20 dkg áztatott dió (tiszta vízben legalább 24 órán át áztatjuk, az áztató vizet gyakran cseréljük)
3 evőkanál méz (ez változhat ízlés szerint)
1 evőkanál narancslé
1 csipet vanília por
3-4 dkg mazsola
![]() |
Golyók dióból, még csoki nélkül. Így is ehető |
A diót megdaráljuk és mézzel, narancslével, vaníliával ízesítjük. A mazsolát beáztatjuk, és ha felpuhult, egészen apró darabokra vágjuk, majd hozzákeverjük a diós masszához. Nedves kézzel pici golyókat gyúrunk belőle. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megdermedjenek.
Megforgathatjuk kókuszreszelékben, vagy belemárthatjuk nyers csokiba.
Jó minőségű bio csokit is felolvaszthatunk, ha nincs otthon kakaóvaj.
![]() |
Ha az utolsó darabokra nem jut elég csoki… |
Nyers csoki:
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál bio kakaópor
1 evőkanál méz
A kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. A dió gombócokat félig belemártjuk, lecsöpögtetjük a felesleges csokit, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
![]() |
Felvágva… |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: