Gitta nyersétel blogja

Zöldségcurry

Egy idő után azokat a recepteket részesítem előnyben, ami egyszerűen és gyorsan kész van, mégis finom. Ez a recept kivétel. Több összetevője van, mint amennyit én szívem szerint használnék, de most mégis kipróbáltam… és hát nem bántam meg. Igazi különlegesség lett!

Hozzávalók:
Zöldségek: 2 sárgarépa reszelve, 1 cukkíni kockákra vágva, 1/2 paprika kisebb darabokra vágva, 1/2 fej lilahagyma, friss gyömbér reszelve, egy marék mazsola, valamilyen édes gyümölcs, ami most 1 őszibarack volt, és néhány friss menta levél (szerintem más zöldségekkel is jó, brokkoli, retek, karfiol, zeller…)
Curry szósz: 3 dl kókusztej (kókusztejporból turmixoltam), egy marék szezámmag (ettől kicsit kesernyés lett), egy marék mazsola ide is, egy kanál miso (ez erjesztett szója vagy rizs, nagyon különleges ízt ad), 1 teáskanál curry por, 1 narancs leve.
Sem sót, sem édesítőszert nem tettem bele, a miso sós volt, az aszalt és friss gyümölcsök édesek.

A zöldségek darabolás közben:

A barack és a mazsola is hozzájött:

A szószt külön nem fotóztam le, de így nézett ki, amikor a tálban a zöldségekre ráöntöttem a levet:

Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk, tálba tesszük. A szószhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, és a zöldségekre öntjük. Nem kell megijedni, ilyenkor a szósz még híg, de a zöldségek be fogják szívni, és egy óra múlva már egy ízben összeérett, nagyszerű ételt kapunk. A szószból az ízeket és a nedvességet beszívják magukba a zöldségek, és felpuhulnak. A végén tettem még hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot… az a piros ott a tetején 🙂

Reggel elkészíted, dobozba teszed, és délben jól megeszed. Délre ilyen szépen összeáll:

Pár levélke menta, egy kis paradicsom jól illik hozzá, egy pár szem mandula vagy kesudió… nem árt neki.

Rágd meg jól!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Judit says:

    Szia Gitta!Én annyira, de annyira imádom a curry-t, hogy ma meg is csináltam és ISTENI finom!!!!

  2. Zsuzsanna says:

    Nem bonyolult, egyáltalán. Ennyi előkészítés után megpárolni, kevergetni, készre főzni – ez még legalább félóra. Az egész nagyon gusztusos!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!