Újév napján főztetek lencsét?
Főztem én is a családnak, egy kis marékkal pedig kicsíráztattam. 2 evőkanálnyi mag volt, a csírák pedig kinőtték a tálat, amiben csíráztak, a sokszorosára megnőttek!
A lencsecsíra nagyon egészséges, tudtátok, hogy a csírák gyógyító hatását már az ókorban felfedezték? A csírák telis-tele vannak ásványi anyaggal, vitaminokkal, rostokkal, növényi fehérjével és telítetlen zsírsavakkal valamint enzimekkel.. Gyulladáscsökkentők, kiváló csonterősítők, és segítik az érvédő koleszterin termelődését. A lencsecsíra tele van értékes aminosavakkal, kiváló fog- és immunrendszer erősítő.
És nem utolsó sorban, a hagyomány szerint, aki újév napján lencsét eszik, lesz sok pénze… 🙂
Sokféleképpen lehet elkészíteni, csak egyet ne tegyetek! A lencsecsírát ne főzzétek meg!
Most legutóbb két könyvben is olvastam, hogy milyen nagy jelentősége van az enzimeknek, és annak, hogy a zöldségeket, de főleg a csírákat nyersen együk. És ugyanezekben a könyvekben a következő receptben azt írják, hogy főzzük 20 percig… (????? ezt ki magyarázza el nekem??????)
Lencsecsíra saláta |
Lencsecsíra saláta 1 adag
1 csésze lencsecsíra (ez egy jó nagy marék)
1/2 kápia paprika kockákra vágva
1/2 lilahagyma kis kockákra vágva
1 evőkanál lenmagolaj (vagy más, hidegen sajtolt)
1 kávéskanál curry por
csipet só
A zöldségeket összekeverjük a csírával, és tálba tesszük. Az olajban elkeverjük a sót és a curryt, és a salátára öntjük. Már ehetjük is.
Az íze mellett az illata is nagyon finom….
Próbáljátok ki!
Szia! Nagyon tetszik az oldalad, ha gondolod nézz be hozzám is! Én még csak most kezdtem a blogolást.www.jellemzo.blogspot.com
Szia! Nézegettem a blogod és érdekeseket írsz, tetszik. Nem tudom, hogy másfajta ételekben mennyire vagy otthon, de ha szeretsz főzőcskézni is, akkor a kedvenceidet feltölthetnéd ide: http://redir.ec/receptjatek