Egy kis marék lencséből elég sok csíra lesz, már kétszer ettem salátát belőle, és még mindig van bőven az üvegben…
Mit szólnátok egy jó kis tömény pástétomhoz? Lenkenyérrel? Vagy paprikába töltve? A sok saláta után kifejezetten jól esik egy kicsit töményebb, zsírosabb fogás, főleg így télen.
Lencsecsíra a negyedik napon |
Lencsecsíra pástétom
4 evőkanál lencsecsíra (a fotón)
4 evőkanál vízben áztatott napraforgó
1 marék kesudió (elhagyható, de ettől krémesebb, finomabb lesz)
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, pl. szőlőmagolaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál só
1/2 fej közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma (ez elhagyható)
1 csipet őrölt babérlevél
A hozzávalókat késes konyhai robotgépben lehetőleg minél simábbra dolgozzuk. A hozzáadott olaj és a kesudió is segít ebben.
Ha simára kevertük, már készen is van. Lehet tálalni, enni.
Néhány tálalási ötlet:
Lenkenyérrel szendvics |
A kenyér receptjét itt találod: Nyers lenmag kenyér
Paprikába töltve igazi ínyencség |
Komplett vacsora |
A vacsora története: Elkészítettem, lefotóztam, majd elmentünk Nórával a gyerekorvoshoz, mert fáj a torka. Közben Anti (a férjem) hazaért a többi gyerekkel, és hív azonnal: Te mi ez a csudaszép az asztalon, lefotóztad már? Meg lehet enni? Igen… meg lehet enni, jó étvágyat hozzá!
Mire hazaértünk az orvostól, szépen el is fogyott… szerencsére bekevert pástétom volt még, így tudtam készíteni gyorsan még egy adagot magamnak…
Nórának pedig egy jókora “gennyes kráter” van a manduláján, most homeopátiás golyókkal és sós vizes gargalizálással próbáljuk eltüntetni… vacakul van 🙁
Persze, bármilyen csíráztatott hüvelyesből lehet pástétomot készíteni, kicsit más lesz az íze…
Köszönöm!Ki fogom próbálni…csicseriborsóval, sárgaborsóval is működhet szerinted?:)
A harmadik naptól már lehet enni a lencsecsírát, és még a hetediken is!igen, áztatás, öblítés, öblítés…puszi!
Gitta!A lencsecsírát meddig kell csíráztatni? És a hagyományos módon: áztatás-öblítés-öblítés-öblítés…?Köszönöm!Puszi,Gyopi