Gitta nyersétel blogja

Napi étrend május 1, május 2

Folytatódik a napló… egy hétig közzéteszem, hogy mit ettem egész nap, reggeltől estig. Az első két napot elolvashatod itt: április 29-30.

Lehet, hogy olvasva kevésnek tűnik, de nem az. Ezek az ételek sok rostot tartalmaznak, tele vannak vitaminokkal, enzimekkel… sosem vagyok éhes.

A mai nap olyan volt, mint egy hétvége… biciklizés a gyerekekkel, kis fűnyírás, kertásás, fotózás…
Főztem a családnak, és ebédre én is ettem egy tányér finom zöldséglevest.
(azt tudtátok, hogy a sárgarépában a béta-karotin főzés hatására megsokszorozódik? vagyis egy főtt répában enzimek ugyan nincsenek, de béta karotin sokkal több van, mint a nyersben! Ugyanígy van ez a paradicsomban található likopin nevű antioxidánssal, ami főzés hatására szintén megnövekszik.)

Május 1. szerda
7 óra: 3 dl citromos víz
9 óra: 1 nagy grapefruit, 3 kicsi alma, 2 banán turmixolva
délelőtt 3 dl tisztított víz
12 óra körül: főzés közben nyers zöldségek rágcsálása, sárgarépa, karalábé
13 óra saját készítésű (főtt) zöldségleves
délután 1 liter tisztított víz (kerti munka közben)
18 óra egy nagy adag nyers brokkoli krémleves és egy adag nyers gazpacho leves 

  

Május 2.csütörtök
ez már egy normális hétköznap, munka, este tanfolyam…
6 óra: 2 dl citromos víz
7.15: 1 grapefruit, áfonya, 3 banán

délelőtt: 7 dl turmix spenót, kígyóuborka, avokádó, aszalt paradicsom, citromlé
15 óra: vegyes kóstoló ebéd, 1/2 adag bundás zöldségek almaszósszal, 1/2 adag pizza, 1/2 adag székelykáposzta, narancsos csokitorta szelet (minden nyers)
16 óra:  1 szelet születésnapi nyers torta (csokis, diós)
17 órától tanfolyam: kóstoló adagok zöld turmixból, nyers levesből, cukkíni spagettiből
a délután folyamán még kb 1 liter pí-víz

A délután kicsit hektikusra sikerült, nem szeretek ennyit, ráadásul kicsit összevissza-enni, de próbálunk Gáborral (Nyersétel Akadémia) minden ételt megkóstolni, ez része a minőség ellenőrzésnek is, emiatt vannak a 1/2 adagok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!