Gitta nyersétel blogja

Avokádós káposzta

Kenyérfélére kenve tökéletes vacsora (mondjuk nem túl későn, mert ezt a káposztát még lefekvés előtt meg kell emészteni 🙂 )

csírákkal

Meglepően finom…

Hozzávalók:
1 nagyobb avokádó
2 savanykás alma (elhagyható. alma nélkül kicsit több citromlét használjunk)
¼ fej káposzta
pár csepp citromlé
só, bors
    Az avokádót villával összenyomkodjuk, a káposztát és az almát konyhai robotgépben finomra aprítjuk (vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük), majd összedolgozzuk az avokádóval. Ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval, borssal. 

nyers kenyérre kenve

Tudtad?
Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium, valamint kalcium és magnézium is megtalálható. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését. Fogyasztását magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. (wikipédia)

És együtt

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Márk Rózsahegyi says:

    Szép jó napot. Amennyiben tagjainak borult napját beragyogtatná ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünk kitöltésének lehetőségével, akkor tegye meg. 🙂 http://goo.gl/KS7J21 Legyen szép és derűs a napja. Célkitűzéseik eléréséhez erőt és kitartást kívánok. Rózsahegyi Márk optimistaklub.hu ötletgazda

  2. Szilvi says:

    Ígí is finom, de én eleve savanyú káposztával szoktam készíteni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!