Gitta nyersétel blogja

Almás-tormás céklasaláta


Salátát már régen tettem fel, pedig eszem minden nap…

Ez a cékla saláta azért különleges, mert a tormától picit csípős… az almától, citromlétől savanykás, és egy pici méztől pedig pikáns, édeskés. Huhh, nagyon finom!
Az ötlet nem az enyém, a legutóbbi potluck-on Évi anyukája készített valami hasonlót…

Almás-tormás céklasaláta (2 adag)
1 közepes cékla
1 közepes savanykás alma
1 teáskanál frissen reszelt torma
1 teáskanál méz
pár csepp citrom
csipet só

Nagylyukú reszelőn lereszeljük a céklát, almát, összekeverjük, ízesítjük. A tormát apróbbra reszeljük, és a felét belekeverjük, a másik felét a tetejére szórjuk.
Petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük… így nem csak finom, de mutatós is lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!