Mit ér a húsvét sütemény nélkül? Olyan apró süteményt akartam készíteni, amit vendégségbe is el lehet vinni, és akár utazás közben is lehet rágcsálni.
Azt hiszen jól sikerült, szép is finom is…
1 csésze kesudió (vagy áztatott, hámozott mandula)
1 csésze napraforgó mag
1 kanál nyers kakaópor
1 kanál nyers karobpor
1 kanál méz
1 kávéskanál vanília por
1 kávéskanál fahéj
csipet só (jobban kihozza az édes ízt)
A magokat aprítógépben addig daráljuk, amíg szemcsés állagú nem lesz. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a masszából 2-3 mm-es lapot nyújtunk. Aszalógépben 1 órát aszaljuk, vagy addig, amíg a teteje meg nem szárad. Megfordítjuk, és még egy fél órát szárítjuk. Ekkor lehet formázni, kis sütemény szaggató formákkal szivecskét, csillagot, vagy bármilyen formát szúrunk ki belőle. A kimaradt tésztát ismét kinyújtjuk, és abból is lehet további formákat készíteni.
A kiformázott süteményeket aszaljuk még kb 4-5 órát.
Mandulából is lehet készíteni, nálunk Nóra allergiás a mandulára, így maradt a nem túl nyers kesudió.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: