Gitta nyersétel blogja

Hajdina kenyér tekercsek

A hajdina kenyeret nem szoktam teljesen megaszalni. Kicsit rugalmas marad, puha, így könnyű belőle csinos kis tekercseket formázni. Bármivel megtöltheted, salátával, magkrémmel, pástétommal.


Hajdina kenyér
2 csésze csíráztatott hajdina
1 csésze őrölt sárga lenmag
1 csésze nyers hántolt kendermag (elhagyható, de vele nagyon finom)
2 kisebb cukkíni
1 sárgarépa
1 alma
1 kis csokor petrezselyem
1 csésze tisztított víz
pici só, fűszerek

Töltelék: Jégsaláta (vagy kínai kel) zöldséges saláta öntettel.
(a töltelék lehet bármilyen saláta, ez most konkrétan az én tegnapi vacsim…)


Először a zöldségeket, majd a magokat konyhai robotgépben összeaprítjuk, és egy tésztaszerű, nem teljesen homogén masszát készítünk.
Az aszalógép tálcájára szétterítjük (ez a mennyiség 2 tálcára elegendő), és 4-5 óráig aszaljuk 43 fokon, majd megfordítjuk, és még 1-2 órát szárítjuk, majd 4 felé vágjuk. Vigyázni kell, nehogy teljesen megszáradjon, mert akkor nem lehet hajlítani, tölteni.


A hajdina kenyér szeletekre ráteszünk 1-1 kanál salátát, és szépen feltekerjük. Zöldségekkel díszített tányéron kínáljuk.

Az egészet meg lehet locsolni valamilyen magkrémmel, hogy jobban csússzon, de szerintem így is remek volt!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!