Gitta nyersétel blogja

Majonézes medvehagyma saláta

Nyers magszósz tulajdonképpen a magokból készült majonéz. A sűrűségét te állíthatod be, ha mártogatni akarsz bele, akkor sűrűbbre csináld, ha salátára öntöd, akkor hígabbra, hogy jobban el tudjon keveredni a zöldségekkel.
Készítheted napraforgó magból, kesudióból, vagy hagyományos magyar dióból. A gyomsalátára napraforgó magból készült majonézt (magszószt) tettem.


Majonézes medvehagyma saláta

1 csésze kesudió (vagy napraforgó mag beáztatva)
1 fél citrom leve
1 pici só
1 pici édesítőszer (stévia)
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál fehér mustármag por
1 pici fokhagyma vagy snidling (opcionális)
1,3 csésze víz
(ez a mennyiség több tál salátára elég, nehogy egyszerre megedd!)

Medvehagyma, piros kaliforniai paprika

A hozzávalókból majonéz sűrűségű mártást turmixolunk.

Medvehagymát csíkokra vágtam:

majd piros kaliforniai paprikával és 1 kanál majonézzel összekevertem. Finomabb lett, mint amire számítottam. Pikáns a hagymától, ropogós a paprikától, és krémes a majonéztől… próbáld ki, kár lenne kihagyni…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sziasztok! Hogy ne nélkülözze senki a téli hónapokban sem a medvehagymát ajánlanék egy jó helyet ahol fagyasztva a levelet és sózva az aprított levelet meglehet vásárolni. Nézzétek meg a medvehagyma.eu oldalt.

  2. Szilvi says:

    :-)Én így vagyok a kőrözöttel. Mint ahogy a receptben is írtam, én vízzel turmixolom, nem aprítógépben, mert az tényleg tömény lenne.Ha lesz időm, kiszámolom, hogy jön ki a kalória vízzel turmixolás esetén!Szió

  3. Gitta says:

    Igen, nekem is vigyázni kell, mert én sem bírom a sok magot. Most egy kicsit hígabbra csináltam, így jutott mindenhová, és mégsem volt zsíros. Ma még egy nagy adag csírát is mag-majonézzel ettem, teljesen rendben volt…

  4. Szilvi says:

    Én is ilyesmit készítek, csak kevesebb szósszal, mert nekem ez már sok 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!