Gitta nyersétel blogja

Rakott brokkoli

A brokkoli szezonja lassan lejár, helyét átveszik a tavaszi friss zöldségek, levelek, gyümölcsök. Ha még akarsz egy finom téli nyers ételt kóstolni, akkor ezt érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli,
1 kiskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj

a mártás darabos része:
brokkoli szára
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa

20 dkg áztatott napraforgó mag

a mártás „selymes” része:
2 közepes paradicsom
2 paprika
½ hámozott cukkíni
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
csipet só,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál őrölt kömény,
1 kávéskanál majoranna

a magtejfölhöz:
15 dkg áztatott napraforgó mag,
15 dkg kesudió
¼ fej fehér salátahagyma
csipet só,
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
víz

A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félretesszük a mártáshoz. (a nagyon vastag, kemény szár-részt kidobjuk). A kicsi brokkoli rózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kicsit átforgatjuk.
A mártás két részből fog állni.

a mártás darabos, és “selymes” része

A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, fehérrépát és a beáztatott napraforgó magot aprítógépben morzsásra aprítjuk.
A „selymes” rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára keverjük. Összekeverjük a „darabos” résszel, jól átforgatjuk.
A magtejfölhöz turmixgépben a hozzávalókat simára keverünk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy tejföl sűrűségű szószt kapjunk. (a kesudiót lehet helyettesíteni áztatott napraforgó maggal, de kesudióval finomabb)

Egy nagyobb tálba kiszedjük a mártás felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra mártás következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával.  A maradék tejfölt külön tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szaffina says:

    Igen!!Ezzel gyere!Nagyon ínycsiklandozó!!

  2. Szamóca says:

    Woow, ez nagyon jól néz ki! De finom lehet.Ugye, ezzel jössz a potluckra? 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!