Gitta nyersétel blogja

Napi étrend április 29-30

Sokan kérdezik tőlem, hogy mit eszem reggelire, ebédre, vacsorára…Most egy héten keresztül leírok ide mindent, hogy mit fogyasztok egész nap. 2-3 napot írok le majd 1 posztban.  Az étkezésem kb. 90%-ban nyers (ne kérdezzétek, miért eszem grillezett padlizsánt, szeretem!) 2013. április 29 hétfő6 óra: 2 dl tisztított víz, 1/2 citrommal7 óra: grapefruit, alma lében 3 […] Tovább

Töltött paradicsom

A nyerskonyha legfinomabb ételei kétségkívül az édességek. De nem árt, ha szem előtt tartjuk: sok zöldséget, sőt… még több zöldséget kellene enni ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot bejuttassuk…Erre itt egy szép és finom recept, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges konyhagép, vagy speciális tudás.(a paradicsomot többféleképpen meg lehet tölteni, volt már ilyen recept […] Tovább

Tökmagos – hajdina csírás fasírt falatkák répás káposztasalátával

Amikor elkezdtem nyers ételeket enni, a főételek receptjei hiányoztak a legjobban. Találtam mindenféle kence meg szósz recepteket, de nem tudtam, hogy ezeket mivel, hogyan és mikor egyem. Egy tál olyan ételre vágytam, ami hasonló az eddig megszokottakhoz, és lehet késsel-villával enni. (ez utóbbi azért volt fontos, mert egy idő után nagyon untam, hogy a legtöbb […] Tovább

Nyers ételek a Fókuszban

Nemrégiben nagy izgalom volt itthon, amikor kértem a kis családom, hogy egyik kora délután készítsünk újra együtt reggelit – egy tévéfelvétel kedvéért. Mindent csináljunk úgy, ahogy szoktuk, közben pedig egy kamera figyel, és vesz minden mozzanatot.Meg voltak kicsit szeppenve… de – ahogy látjátok majd – Kata nagyon ügyesen beszélt, elmondta, hogy mit szokott reggelizni… Nyersételes […] Tovább

Édesburgonya - leves

Kevesen ismerik az édesburgonyát, én sem fogyasztottam szívesen, amíg úgy tudtam, hogy messzi távoli országból lehet csak ideszállítani. Hiszen terem itthon is elég finom zöldség, nem szívesen veszek import árut. De amióta megtudtam, hogy itthon is termesztik, és hozzá is lehet jutni jó áron, azóta már többször is vettem és készítettem finomságokat belőle, természetesen nyersen.Legegyszerűbb […] Tovább

Rakott édesburgonya

Rakott batáta nyresen Batáta vagy édesburgonya… hazánkban kevéssé ismert, pedig trópusi eredete ellenére itthon is termesztik. Eredeti neve batáta, mi édesburgonyának hívjuk, pedig semmiféle rokonságban nem áll a krumplifélék családjával, és az íze sem hasonlít hozzá.Ásotthalmon és környékén élők már 20 éve foglalkoznak a termesztésével. És mit tud, hogy ennyire népszerű a Dél-Alföldnek a keleti […] Tovább

Székelykáposzta nyersen

Néhány hónapja készítünk nyers székelykáposztát a Nyersétel Akadémián. Aki rendelt már a Vegafood-tól, az ismeri, tudja, hogy fantasztikusan finom, igazi harmonikus, magyaros ízek, ropogós káposzta, krémes környezetben.(a savanyú káposzta rendkívül egészséges, jótékony hatással van a bélrendszerre, magas a C vitamint tartalma, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, stb… de mindezt csak nyersen! Főzéssel az értékes […] Tovább

Búzafű, az éltető zöld

Itt a tavasz, a megújulás, a tisztulás ideje. Bizonyára sokat olvastatok már a búzafű erejéről, lúgosító, tisztító hatásáról. A frissen préselt búzafűlé szervezetünk egészét képes méregteleníteni amellett, hogy számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasága jelent már meg a búzafű szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, így csak néhányat emelünk ki közülük.A benne […] Tovább

Rendelhető aszalványok

Viszonteladók jelentkezését várjuk, Budapesten vagy vidéken! Hamarosan itt a tavasz, méregtelenítés, fogyás, ideális időszak a nyers ételek fogyasztásának! A következő termékek várnak arra, hogy az ország különböző pontjain a legjobb bioboltok polcaira kerüljenek, és az ott lakók meg tudják vásárolni őket.Minden termékünk gluténmentes, cukormentes, szójamentes! Minden termékünk nyers, azaz hőkezelés nélkül készült, kizárólag természetes alapanyagokból. […] Tovább

Sütőtökös cukkíni spagetti curryvel

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb nyers spagettis étel, mostanában gyakran készítem, mert pikk-pakk készen van, és nagyon finom. A zöldségek még az öntet nélkül A cukkíniből ÍGY tudsz spagettit készíteni, a sütőtökből pedig egy egyszerű kézi julien vágóval lesznek ilyen szép vékonyka, gyufaszál csíkok. Hozzávalók:2 közepes cukkíi1 kis darabka sütőtök (3-4 dkg)1/2 fej lilahagyma […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!