Gitta nyersétel blogja

Egymillió katt...

Ez nem is egy igazi bejegyzés, csak most láttam, hogy a lap alsó részében a Mystat nevű látogató számláló túllépte az 1 000 000 azaz egymilliót! Ez nem ennyi látogatót jelent, hanem ennyi kattintást az oldalon, ennyi oldal letöltést. Nagyon jó érzés nekem, hogy ennyien vagytok kíváncsiak a receptekre! Ilyenkor úgy érzem, mégsem vagyok marslakó!!! Tovább

Mandulatej

Több oka is lehet annak, hogy kipróbáld és megkóstold az olajos magokból, diófélékből készült tejet. Ételallergia, egészségügyi, morális… ezt mindenki eldönti maga.De van egy nagyon egyszerű és ésszerű oka is: nagyon finom! Friss, üdít, mégis táplál, és tudod, hogy csak az van benne, amit beleteszel, nem manipulálta senki semmivel… szóval aki tudatos (nemfinnyás!) az mindenképpen […] Tovább

Cukkíni spagetti

Cukkíni, jégcsapretek és cékla Többen is kérdezték mostanában, hogyan is lehet cukkíniből spagettit készíteni? Nyers spagettit? Nekem ez már annyira természetes, hogy már jó ideje nincs is spagettis recept itt a blogon, de sokaknak jelenthet ez igazi újdonságot.Ha szeretnéd megkóstolni, meg tudod rendelni itt: VEGAFOOD ÉLŐ ÉTEL HÁZHOZSZÁLLÍTÁS, keresd a Z3 kódon  A cukkíni azért […] Tovább

Sajtótájékoztató, képes beszámoló

Múlt csütörtökön, január 31-én sajtótájékoztatót tartottunk a Nyersétel Akadémián. Nagy volt előtte a készülődés, mindent megterveztünk, nem bíztunk semmit a véletlenre 🙂Egy nagyszerű beszámolót olvashattok az eseményről Tünde blogján itt: Bezzeganya Minél több természetes ételt eszel, annál egészségesebb leszel!A Nyersétel Akadémiát azért hoztuk létre, hogy az emberekkel megismertessük az élő ételek csodálatos hatását, és a […] Tovább

Almás-mákos nyers torta

Az ország tortája nyers változatban!Igazi különlegesség főleg azoknak, akik szeretik a mákot, és a mákos édességeket. Ebből ehetsz kedvedre, nem tartalmaz cukrot, csak egy kevés datolyát, mégis édes! A fotó egy torta-partin készült, így nem egészen olyan, mint amilyet szerettem volna, de annyian kérték ennek a tortának a receptjét, hogy gondoltam ezzel a fotóval is […] Tovább

Céklás zöldség torta

Egy nagyon dekoratív, és finom receptet mutatok, érdemes kipróbálni, mert minden szempontból sikerélményt nyújt: viszonylag egyszerű, bár kicsit munkás, ugyanakkor a tálalása miatt szinte biztosra vehető az elismerés, amit a háziasszony be tud gyűjteni egy ilyen étel után.(és életben azért ez nagyobb élmény, mint így itt a fotón 🙂 ) Hozzávalók: (magos réteg)20 dkg áztatott […] Tovább

Petrezselymes-fűszeres kolbászkák

Ez a kolbászka melegen a legjobb. Frissen, ahogy az aszalógépből (vagy sütőből) kiveszed, és cukkíni spagettivel vagy friss zöld salátával a legfinomabb. Hozzávalók kb 30 kolbászkához:15 dkg beáztatott dió,2 szál sárgarépa,1 fej lilahagyma,1 szép piros kápia paprika és/vagy zöld hegyes-erős csípőspaprika2 gerezd fokhagyma,1 csokor petrezselyem (persze attól is függ, hogy mekkora az a csokor, ha […] Tovább

Hagyma-projekt

Ilyenkor télen kicsit beszűkül a választék, kevesebb a friss zöldség, és pláne a gyümölcs, ami hazai. Ilyenkor kell igazán a fantázia, hogy abból, ami rendelkezésre áll, a lehető legváltozatosabban tudjunk ételeket készíteni. Egy igazi finomság az aszalt hagyma, amiből nem tudunk eleget aszalni, mert mindig szinte rögtön elfogy. Lehet salátára, pizzára, szendvicsre tenni, lehet vele […] Tovább

Endívia, ropogós, friss zöld

Ismeritek az endíviát? Idézet a Házipatikából: “Az endívia a fejes salátához hasonló ízű salátafaj. Kissé kesernyés ízét a benne található Endívia inulin adja. A növény sok ásványi sót tartalmaz, többek között foszfort, vasat, calciumot, meszet, a vitaminok közül pedig C-vitamint. A növény jelentős fehérje és szénhidrát tartalommal rendelkezik. Az endívia kiváló étvágygerjesztő, vízelhajtó és hashajtó […] Tovább

Szombaton Nyers Vegán Ashtanga Jóga parti

Ugye tudjátok?Nyers Vegán Ashtanga Jóga parti lesz szombaton az Atma Centerben az Üllői út 6. szám alatti jóga központban!Időpont: 2013. január 26, szombat. 15-17-ig Ashtanga-jóga Gauranga Dassal (Első sorozat teljes vinyászával + extra hátrahajlító szett) 17-19-ig Nyers vegán lakoma Lénárt Gittával, előadással, beszélgetéssel. Részvételi díj: 5000 Ft. A helyek száma korlátozott, jelentkezni január 24-ig lehet […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!