Nyers vegán találkozó

Ismét volt nyersétel találkozó!

El tudjátok képzelni, hogy ezek az ételek mind hőkezelés nélkül készültek? Mind mind nyers, élő étel, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel. És a tudat, hogy ezek az egészséges ételek nem csak varázslatosan szépek, élénk színekkel szinte hívogatnak, csábítanak, hanem nagyon is ízletesek, finomak. Egy ilyen vacsora után az ember hegyeket képes mozgatni!

Annyira jó volt megint összejönni, beszélgetni, együtt enni. Jó sok fényképet készített a kislányom, fel is tettem belőle a legjobbakat. Szerintem ezek az ételek voltak a legsikeresebbek, legszebbek és legfinomabbak: töltött paprika, töltött paradicsom, és a színes saláta tál.

A töltött paprikában egy nagyon különleges zöld töltelék volt, amelyben zöldborsó, zöldbab, hagyma, árpa miso krém, fűszeres oliva és pirospaprika volt összeturmixolva. A paprikával együtt pedig valami fantasztikus volt az íze.

A töltött paradicsomban isteni, lédús töltelék volt, amelyben mazsola, avokádó, citrom, piros paprika nagyon apróra vágva, lilahagyma apróra vágva, chillipor, só, bors, és a paradicsom kivájt belseje volt jól összekeverve. Színben jól illettek egymáshoz a paprikával.



A színes saláta tál szintén említésre méltó: sárgarépa, csicsóka, vöröskáposzta, lilahagyma, petrezselyem, só, kendermag olaj. Mindezt aprítógépben apróra vágjuk, tálba tesszük és már készen is van. Nálam a finomság mellett az egyszerűség és a gyorsan elkészíthetőség miatt lett díjnyertes.

Bizony voltak édességek is. Almatorta, ananásztorta, gyümölcstorta, csokigolyók, nyers csoki, gyümölcsnyárs, gyümölcslapok, almaszósz, remélem nem hagytam ki semmit. A receptek ismertetése megér egy külön bejegyzést, így azt majd később. Most elégedj meg kedves Olvasóm egy két fényképpel!



Tovább a blogra »