Spenót krémleves

Ismét egy leves. Már az illata is zöld, a színe pedig egyenesen haragos. Mármint zöld. Az állaga lágy, krémes. Íze szintén zöld. Ha kapsz még valahol friss spenótot, feltétlen próbáld ki.

Folyton szaladó háziasszonyoknak különösen előnyös, 3 perc alatt készen van, és nem kell hozzá más, csak egy turmixgép.

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg spenót

1 kisebb avokádó

1 alma

fél citrom leve

őrölt bors, só

3 dl víz

A hozzávalókat krémesre kell turmixolni. Kóstolás után lehet még igazítani a fűszereket, lehet fokhagymával, esetleg gyömbérrel is készíteni. Nekem ez az egyszerűbb változat ízlett a legjobban. A “zöld” ízt a citrom finoman kiemeli.

Ajánlom nyers kenyérrel, csírával.

Más zöldekkel is szoktam ilyen levest készíteni, de eddig a spenót, sóska és a mángold vált be a legjobban. A kelkáposzta, leveles kel rostjai nagyon erősek, az íze is erőteljesebb. Ezeket más zöldségekkel együtt turmixolva, majd szépen leszűrve szoktam fogyasztani. Íme itt egy recept erre is:

Zöld lecsó:

2 paradicsom

2 paprika

4-5 levél kelkáposzta (a zöld külső levelek)

fél csokor petrezselyem

Az egészet jól összeturmixoljuk, és amikor már sima, durva konyhai szűrőben bottal átpasszírozzuk, és jól kinyomkodjuk. A zaccot kidobjuk a komposztba, a lé pedig fogyasztható.

Először a lédús anyagokat kell a turmixgépbe tenni, aztán a leveleket, hiszen ez az étel nem tartalmaz hozzáadott vizet.

Ezt az italt a második nyers vegán találkozón ittam először Sáfár Iván jóvoltából. Köszönet érte. http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/

Tovább a blogra »