Mentás káposzta saláta



Káposzta saláta, teljesen hétköznapi étel. Hogyan lehet mégis különlegessé tenni? Egy kis mentalevéllel, sárgarépával. És a tálalással.

Hozzávalók:

fél fej fejes káposzta

1 közepes sárgarépa (nekem kicsit nagyobb lett, látszik is a képen)

1/2 fej lilahagyma

1/2 citrom leve

1 kanál oliva olaj

csipet só

1 kanál agavé szirup (vagy méz)

kis csokor menta levél apróra vágva

A káposztát, répát lereszeljük, vagy robotgéppel összeaprítjuk. Elkeverjük a többi hozzávalóval, és már készen is van.

Egyszerűen ki lehetne kanalazni a tálból,

vagy hajdina kenyérel, salátával csinos szendvicset lehet készíteni belőle:



Apának vacsorára saláta levelekre raktam, egy kis narancsos szezámszósz, hajdina kenyér csíkokra vágva, és kész.

Tovább a blogra »