Almás diós torta

Emese és Attila hozták ezt a gyönyörű és egyetlen tortát, ami felbukkant a potluck-on. Szerintem ez egy igazi gasztronómiai különlegesség, fantázia és igényesség jellemzi. Amikor behozták az üveg tálon, üveg búra alatt, mindenki csak ennyit tudott mondani, hogy oáááh.

A receptet egy az egyben írom most le, minden változtatás nélkül, és még egyszer köszönet érte Emesének és Attilának!

A fotókat is ők készítették!



Hozzávalók:

almás-tökös aszalt lapok*

banán szeletelve

reszelt alma (lé nagy részét nyomjuk ki, hogy ne áztasson annyira)

darált dió

Megvizezve összeragasztott dupla lap alap külső szélét rakjuk körbe banánszeletekkel (ezek tartják majd a távot), a fennmaradó részt tetszés szerint töltsük fel reszelt almával és/vagy darált dióval.

Erre újabb lapot feltéve jöhet a következő szint. A kívánt magasságig folytassuk, érdemes a tetejét is dupla lappal zárni és ajánlott individuálisan díszíteni. 😉

* Az almás tökös aszalt lapok gondolom almából és sütőtökből készülnek a gyümölcslapokhoz hasonlóan, összeturmixolni, kiteríteni, megaszalni. * Gitta

Tovább a blogra »