Ma felteszem azt a négy hajdina kása receptet, amit küldtetek erre a felhívásra.
2009.02.26-ig lehet szavazni. A nyertes recept beküldője kap tőlem egy csomag nyers kakaó nibs-et.
Íme az első:
Mákos-mézes hajdina kása
Buckwheat mash with poppy seeds and honey
– 2 csésze csíráztatatott hajdina
– 2 alma + 1db a tetejére vagdosva
– pici fahéj
– kiskanál nyers méz
– 6-8 szem aszalt fekete cseresznye
– mák
– kakaó a tetejre csurgatva (kakaópor+pici víz+nyers méz) nekem sajna még nincs nyers kakaóporom, de remélem lesz:)
– 2 cups sprouted buckwheat
– 2 apples + 1 cut on top
– a pinch of cinnamon
– 1 teaspoon raw honey
– 6-8 pieces of sun-dried cherry
– poppy seeds
– cacao sauce to garnish (cacao powder+water+raw honey)
Beletesszük a hozzávalókat a turmixgépbe kivéve a mákot és a kakaót. (de akár ezekből is lehet beletenni, akkor eleve egy csokis mákos masszát kapunk, úgy is fincsi lehet)
Összeturmixoljuk, én vizet nem szoktam hozzá adni, mert annyi almát teszek bele, hogy elég legyen annak a leve.
Megszórjuk a tetejét jó sok mákkal, egy almát rávagdosunk, és leöntjük a kakaóöntettel.
Put the first 5 ingredients into blender and blend until smooth. Garnish with poppy seeds, apple and raw cacao sauce.
A receptek beküldőinek a nevét most még nem árulom el, nehogy befolyásoljon benneteket a szavazásnál.