Édesburgonya "tészta"

Egy különlegességet szeretnék most bemutatni, amit Tia hozott a potluck-ra. Két dolog miatt tetszett nagyon: az egyik a fűszerezése, ami egyedi, harmonikus, fantasztikus volt (kicsit keleties). A másik az édesburgonya, amit nagyon ritkán használunk, bár egészséges és finom is. Tehát, ha kedves Olvasóm, veszel a piacon édesburgonyát, és valami különlegesre vágysz, készítsd el ezt a receptet, krékerrel, vagy magában teljes értékű főétel.



Édesburgonya “tészta”:

2 spirálozott (julianne -re vágott) édesburgonya

2 csésze savanyúkáposzta

1/2 csésze (forró vízzel leöntött) mandula, 12 órai áztatás után meghámozzuk

2 evőkanál olivaolaj

2 evőkanál citromlé

1 evőkanál curry (én kurkumát használtam)

1/2 teáskanál kömény (ha valaki kedveli)

1/4 teáskanál csípős fűszerpaprika

1 cm frissen reszelt gyömbér

1/2 teáskanál só

Tegyük az édesburgonyából készített “tésztát” egy tálba a savanyú káposztával, és keverjük hozzá a többi hozzávalót, melyet robotgépben vagy turmix-ban simára dolgoztunk.

Díszítés: apróra vágott koriander vagy leveles kel (nálam ez elmaradt :))

(Joan receptje alapján)

Tovább a blogra »