Kőrözött hajdinából



A kolbászkrém és a diókőrözött keresztezésének eredménye ez a remek krém, pástétom, kinek hogy tetszik.

Az alapja megegyezik a kolbászkrém alapjával, az ízesítése viszont jobban hasonlít a dióból készült kőrözött receptjére. Megmondom őszintén, hogy a dió az én gyomromnak nehéz, az ebből készült ételekből csak keveset tudok enni. Ez a kőrözött viszont olyan finom, hogy ebből egyszerűen nem lehet keveset enni!

Kőrözött hajdinából:

2-3 csésze csíráztatott hajdina

1 csésze őrölt napraforgó mag

1-2 kanál citromlé

fűszerek: 1-1 teáskanál pirospaprika, őrölt kömény, feketebors

A hajdinát kevés vízzel összeturmixoljuk, majd átöntjük egy keverő tálba. Annyi őrölt napraforgó magot adunk hozzá, hogy egy jól dolgozható massza legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és már kész is van. A fűszerezést lehet intenzívebben is művelni, kóstoljátok, és alakítsátok tetszésetek szerint!

Ehetjük magában, krékerre kenve, vagy paprikába töltve.



Íme a tegnapi ebédem: hajdina kőrözöttel töltött paprika céklás-répás-savanyúkáposzta salátával.

Tovább a blogra »